Főoldal   Térképek   Észlelések   Mérőállomások   Előrejelzések   Ismerettár
Nicknév: Jelszó:
   

1.2 - 2010.09.05.
Regisztráció

Regisztráljon most!
Elfelejtett jelszó
Magyarország
Tedd ki a honlapodra »
Balaton
Budapest
Tedd ki a honlapodra »
Mérőállomás
Albertirsa
15:26 soper
Grafikonok
Veszélyjelzés a mai napon

forrás: meteoalarm.eu
Utolsó felhasználók
  Online felhasználók

  10 tag van bejelentkezve
osztanti 0:06:20
jocika8627 0:12:36
Hepi 0:29:57
lucifer 0:33:02
rebor 0:59:15
soper 1:03:37
kuvik 1:59:57
Karcsi 2005 7:11:16
csanadi1 10:17:10
norbert 22:13:00

Regisztráció
Kérem adja meg a regisztrációhoz szükséges adatokat. A szükséges adatok megadása után egy akitváló e-mailt fog kapni. A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező. Ügyeljen a kis- és nagybetűk közti különbségre.
A regisztráció után adminisztrátor visszaigazolásával férhet hozzá loginjához!
Bejelentkezés után szerkesztheti az adatait, ha a Profil beállításai menüpontra kattint

Felhasználónév:*
Jelszó:*
Jelszó újra:*
E-mail:*
E-mail elrejtése? Igen Nem
Település:*
Ellenőrzőkód: 5aa47
Írja be az ellenőrzőkódot:*

Az amsz.hu főszabályzata

Az amsz.hu főszabályzata

1§ Regisztrációs szabályzat

Az AMSZ.hu egy amatőr meteorológiai honlap amelynek elsődleges feladata az aktuális időjárás figyelemmel kisérése, arról a legpontosabb adatok szolgáltatása  (regisztrált tagjainak észlelésein és automata mérőállomások adatain keresztül),valamint a várható időjárási események előrejelzése.
Felhívjuk a figyelmét, regisztrációjával elfogadja a meteorológiai alapismeretek elsajátításának kötelezettségét, az AMSZ.hu foglaltakat.

A regisztrációhoz rendelkeznie kell egy létező és elérhető e-mail címmel (nem szűnt meg, nincs betelve). Ezen túl választania kell egy a rendszerben még nem létező felhasználó nevet, illetve egy jelszót is. Bármilyen még nem regisztrált név használható. Az üzemeltető visszautasíthat egy regisztrációt, ha úgy találja, hogy az:

  1. jogellenes
  2. gyűlöletet, megbotránkozást, félelmet keltő
  3. személyeket, népeket, nemzeteket, nemzetiségeket, kisebbségeket sértő

Kizárólag a domain-igénylő, illetve domain-használó felelős:

  1. a domain név megválasztásáért, jelentéstartalmáért, használatáért és ezek következményeiért,
  2. a domain névválasztással vagy használattal harmadik személynek okozott kárért.                                          

A regisztrációs adatlapon a település nevének kiválasztása kötelező az észlelések helyének beazonosíthatósága okán.
Az AMSZ.hu előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalak tartalmának egészét, vagy részeit bármilyen formában felhasználni, de hozzájárul ahhoz, hogy
- saját, személyes használatra - ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait saját számítógépeden tárolja, vagy kinyomtassa.
Az AMSZ.hu fenntartja a jogot, hogy az oldalt bármikor módosítsa, vagy átdolgozza, illetve a felhasználó elérhetőségét korlátozza, vagy megszűntesse. Nem garantálja, hogy a hozzáférés folyamatos, vagy hibamentes lesz, az ezekből eredő károkért, vagy veszteségekért felelősséget nem vállal.

A regiszrációt az űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni. Ha a rendszer elfogadta a regisztrációt, a megadott e-mail címre érkezik egy levél, amiben található egy aktivációs link. Erre kattintva aktiválható a hozzáférés, mintegy leigazolva, hogy az e-mail cím valóban létezik és hozzáférhető. Az aktivációs folyamat lezárásáig a honlapra nem lehet bejelentkezni.

2§ Észlelői szabályzat


Az amsz.hu észlelési adatbázis amatőr meteorológiai méréseket végző személyek által történő adatbeküldéseket tartalmazza. Az időjárás alapvető tényezőinek jellegéről, méréseiről szerezhetünk információt. Az adatokat a jobb átláthatóság érdekében külön térképeken jelennek meg. A project több funkciójának elérése csak regisztrált tagoknak sikerül.
Figyelem! A projectben megjelenő információk nem hivatalos, amatőr észlelési adatok, ezért azok tényleges hitelességük nem garanciális. Az esetleges következményekért sem az észlelő, sem az oldal semmilyen felelősséget nem vállal. Az méréseket csak saját felelősségének tudatában használhatja fel egyéni célokra. Az adatok más honlapra való kihelyezése csak írásbeli engedéllyel történhet. (Bővebb információk a Szerzői jogállásban.)
Moderálási alapelvek:
A moderátorok a rossz észlelések szűrésére, törlésére törekszenek. A moderátor az észlelési helyszín környékéről érkezett adatok alapján dolgozik, ellenőrzi a felhasználó méréseit. Hibás adat esetén a moderátor bármilyen előzetes figyelmeztetés, illetve későbbi tájékoztatás nélkül törölheti az észlelés egyes vagy teljes részét!
Az adatbázis folyamatos frissülése miatt lehetetlen minden mérést előre átnézni, így előfordulhat, hogy csak később kerül moderálásra, ezért a nyilvánosságra kerülésért kizárólag az észlelés szerzőjének felelőssége állapítható meg.
Az észlelésnél hozzáfűzött kommentár fórumba kerül, így annak használatának kritériumai az amsz.hu fórum szabályzatában tekinthetőek meg!
Hibás adat, illetve egyéb ok miatt a moderátor az oldalon privát üzenetet vagy e-mailt küldhet a profil beállításánál megadott címre. Ezen címet - a beállításoktól függetlenül - bizalmasnak tekintjük, harmadik személynek nem adjuk ki a felhasználó előzetes engedélye nélkül.

Az amsz.hu figyelmeztetési rendszere az észlelési adatbázisban és minden olyan funkciónál használható, ahol van bármilyen módú hozzászólás lehetősége. Ez lehet egy érték megadása vagy egy hosszú szöveges kommentár.
A hibás észlelés mértékétől függően kaphat a felhasználó figyelmeztetési „pontot”. 3 ilyen ponttal a felhasználó hozzászólási lehetőségei korlátozódnak, illetve megszűnnek.

Előzetes figyelmeztetés nélkül a felhasználót korlátozhatjuk, vagy regisztráltságát megszűntethetjük, esetlegesen az oldal böngészéséről letilthatjuk. A felhasználó köteles a döntést elfogadni, tudomásul venni!
A moderátorok a beírt méréseket, kommentárokat módosíthatják, törölhetik teljesen vagy részben.
Az amsz.hu szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy a szabályzatban foglaltak be nem tartóit a működőképesség érdekében inaktiválja (ha a felhasználó figyelmeztetés után sem hajlandó magatartásán változtatni) időszakosan vagy véglegesen. Az amsz.hu a szabályzatot bármikor módosíthatja, melynek változásait kéretik elfogadni, tudomásul venni. Nem áll módunkban olyan felhasználót törölni a rendszerből, aki már rendelkezik bármilyen POSTolással (észlelés, fórumhozzászólás stb.), mivel az oldalon maradandó kárt okozhat.
AZ ÉSZLELÉSI ADATBÁZISBA VALÓ BELÉPÉS A FENTI SZABÁLYOK ELFOGADÁT JELENTI!

3§ Az amsz.hu Fórum szabályzata

Az amsz.hu Fórum oldalai nyilvánosak, bárki használhatja, aki elfogadja a Fórum szabályait. A nem regisztrált felhasználók csak olvashatják, a regisztrált tagok észleléseiket, meglátásaikat, véleményüket javaslataikat, kérdéseiket és kéréseiket jelen szabályzatban foglaltak szerint tehetik közzé. Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, ám vannak morális, írásbeli és technikai korlátok, ezért a Fórum moderált. Bárki aki regisztrálja magát elfogadja és tudomásul veszi a Fórum szabályzatot és a moderálási elveket.
A Fórum szolgáltatásait a felhasználók csak saját felelősségükre vehetik igénybe, a hozzászólás közzétételével a felhasználó lemond a hozzászólás feletti rendelkezési jogról, ebből adódóan anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben nem támaszthat. A Fórum oldalain megjelenő tartalmak szerzőik véleményét fejezik ki , amelyek nem feltétlenül egyeznek az üzemeltető véleményével. A közzétett hozzászólásért egyedül és teljes mértékben a hozzászólás szerzője a felelős.
A Fórumoldalak nem használhatók olyan anyag megjelentetésére, amely szerzői jog hatálya alá esik, csak abban az esetben, ha a szerzői jogokat a hozzászólás szerzője, vagy a Fórum működtetője birtokolja. A hozzászólásokra mindig a témának megfelelő topic vehető igénybe.
Amennyiben  a hozzászólás csak egy konkrét személyhez szól, akkor azt privát üzenetként kell megjelentetni.

 

Moderálási alapelvek:

A moderátorok tevékenységüket az alapelvek iránymutatása alapján, szubjektív döntéseiken keresztül végzik, nem a hozzászólásokban képviselt vélemény helyes voltát hívatottak mérlegelni, hanem a hozzászólások hangnemét, esetleges jogsértő, vagy törvénysértésre buzdító voltát.
A Fórum folyamatos frissülése miatt lehetetlen minden hozzászólást előre átnézni, így előfordulhat, hogy csak később kerül moderálásra, ezért a nyilvánosságra kerülésért kizárólag a hozzászólás szerzőjének felelőssége állapítható meg.

Általában törlésre kerül vagy figyelmeztetési ponttal jár:

1.) Nickhamisítás
2) Témarombolás
        
         Technikai rombolás-túl nagy file csatolása, programok csatolása, hosszú hozzászólás, lényegesen lassító     
         csatolások, képek.
        
         Tartalmi rombolás-a kultúrált fórumozást feltűnően akadályozó témán kivűli beszólások.
3.) Agresszív, fenyegető hangnem. A másik felhasználót, vagy bármely más ember személyiségi jogait  sértő  
     beírások.

4.) Valós személyi adatok nyilvánosságra hozása.
5.) Pornográf, illetve a jó ízlést sértő képek, szövegek, különböző nemzetek, vallások és jelképeik szidása.
6.) A  moderálással, szerkesztéssel illetve a moderátorokkal, szerkesztőkkel  foglalkozó beírások.
7.) A  törölt hozzászólás áthelyezhető a témának megfelelő topicba.

A moderátorok a beírt szöveget szerkeszthetik, törölhetik teljesen vagy részben.

Az amsz.hu szerkesztősége fenntartja a jogot, hogy a szabályzatban foglaltak be nem tartóit a működőképesség érdekében eltávolítsa (ha a felhasználó figyelmeztetés után sem hajlandó magatartásán változtatni) időszakosan vagy véglegesen.

A FÓRUMBA VALÓ BELÉPÉS A FENTI SZABÁLYOK ELFOGADÁT JELENTI!

Szerzői jogállás, szerzői jogvédelem

Szerzői jogi figyelmeztetés! Jelen internetes portál a szerzői jogról szóló 1999.LXXVI. törvény alapján jogi oltalom alá eső szerzői alkotásnak minősül, amelynek tekintetében a szerzői jogok az amsz.hu és a sopermet.gportal.hu tulajdonosait és üzemeltetőit illetik meg.
A körzeti időjárás-jelentés meteorológiai adatai és a  „Magyarország figyelmeztető előrejelzése”  megjelenítése és felhasználása az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ www.met.hu), a   „Vízállás- jelentés” pedig az Országos Vízjelző Szolgálat (vituki-OVSZ) írásos engedélyével történik, a szerzői jogok a felhasználói engedélyek kiadóit illetik meg.
A szerzői jogvédelem kiterjed a portálon, weboldalakon, valamint az oldalakon megjelenő összes anyagra, információra, adatra, szövegre, grafikára és képre, továbbá ezek tartalmára, működési elvére, kialakítására és elrendezésére.
A fentiekben felsoroltak más honlapra történő kihelyezése csak írásos engedély birtokában jogszerű. Engedélykérés nem szükségeltetik az észlelői adatbázisban szereplő adatok felhasználásához, amely kizárólag az amsz.hu, mint hírforrás feltűntetésével történhet. Ennek feltételeiről további információt e-mailban kérhet.
Az oldal tartalmának kereskedelmi forgalomba hozatala, terjesztése sokszorosítása, közvetítése, további felhasználása szintén írásbeli engedélyhez kötött.
A mérések, előrejelzések tényleges hitelességéért, frissítési kimaradásból származó károkért, vagy egyéb következményekért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal! Az előrejelzés amatőr meteorológiai tevékenység, ezért beválási esélye nem garantált!
A honlapot mindenki kizárólagosan csak saját felelősségére használhatja!
Örömmel vesszük és köszönjük, ha bármely látogatónk, felhasználónk, vagy regisztrált tagunk kulturált, hozzánk mutató linket helyez fel saját honlapjára.

 

Az oldalra való belépéssel kijelenti, hogy jelen főszabályzatot elfogadta!

Az amsz.hu fenntartja a jogot a főszabályzatot módosítására, melynek változásait kéretik elfogadni, tudomásul venni. Ellenkező esetben kérjük fegye fel a kapcsolatot az oldal fejlesztőjével felhasznáói azonosítójának teljes törlésének érdekében!
www.amsz.hu Copyright 2006-2007


Impresszum | Szerzői jogállás | Webmaster
amsz.hu © 2006-2012 - Minden jog fenntartva!

created by Hajdu Richard [anemo], CMS powered by PHP-Fusion © 2006